Elektroninių parduotuvių kūrimas, kaina – kodėl tokios skirtingos kūrėjų kainos?

Reikia pasakyti, kad elektroninė prekyba kasdien tampa vis populiaresnė, vis labiau prisitaikanti prie klientų poreikių. Vis daugiau žmonių apsiperka internetinėse parduotuvėse, nes taip greičiau ir patogiau.  Džiugu, jog jau išnykę stereotipai, kad internetu pirkti nesaugu, rizikuojame gauti nekokybiškas prekes ir t.t. Elektroninė prekyba žengia koja kojon su naujovėmis ir siūlo klientams patogų apsipirkimą, galimybę netikusias prekes grąžinti arba pasikeisti, lanksčią atsiskaitymo už prekes sistemą ir daug kitų naudingų, apsipirkimą internetu palengvinančių funkcijų. Atsižvelgiant į elektroninių parduotuvių populiarumą, šio straipsnio objektas – elektroninių parduotuvių kūrimas kaina. Juk jeigu internetinių parduotuvių paklausa didėja, jų atsiranda vis daugiau, akivaizdu, kad vis dažniau kreipiamasi į tokių parduotuvių kūrėjus. Šiame straipsnyje išsiaiškinsime, kiek kainuoja sukurti internetinę parduotuvę bei kas lemia didesnę ar mažesnę kainą?

Iš tiesų elektroninių parduotuvių sukūrimo kainos amplitudė yra gana didelė. Šios paslaugos kaina – nuo vos kelių šimtų iki kelių ar keliolikos tūkstančių eurų ir dar daugiau. Kaina priklauso nuo daugybės dalykų: specialisto patirties, būsimos elektroninės parduotuvės dizaino, funkcijų ir pan.

Specialisto patirtis ir kompetencija

Vienas iš internetinės parduotuvės kūrimo kainą lemiančių veiksnių, kaip jau anksčiau minėjau, yra pasirinkto specialisto patirtis ir kompetencija.  Jeigu pasirinksite pradedantį, ne itin patyrusį kūrėją, tuomet galite tikėtis mažesnių įkainių. Tačiau tokiu atveju negalite būti garantuoti dėl kokybės. Jeigu vis dėlto nusprendėte pasirinkti patyrusį, geras rekomendacijas turintį specialistą, tada nenustebkite, jog teks mokėti daugiau. Juk kokybė atitinkamai ir kainuoja.

Kaina priklauso ir nuo elektroninę parduotuvę kuriančių žmonių skaičiaus. Jeigu samdysite kūrėjų komandą, darbas kainuos daugiau, nors bus atliktas greičiau ir profesionaliau. Atitinkamai patikėdami šią užduotį vienam žmogui, mokėsite mažiau, tačiau rezultato turėsite laukti ilgiau, taip pat mažesnė tikimybė, kad bus geras šių skirtingų sričių specialistas (dizaineris, programuotojas, vadybininkas).

Taip pat elektroninės parduotuvės kūrimo kaina priklauso nuo norimo dizaino. Jeigu ji bus kuriama pagal jau esantį šabloną, tada ir kaina bus mažesnė. O norėdami individualaus, specialiai Jūsų interneto parduotuvei sukurto dizaino, turėsite plačiau atverti piniginę. Didžiausias individualaus dizaino privalumas yra tas, kad nerasite kitos tokio paties dizaino internetinės parduotuvės ir būsite išskirtiniai. Beje, originalus dizainas pritrauks daugiau klientų, nes žmonės mėgsta išskirtinumą, įdomius, netradicinius dizaino sprendimus. Įvairių tyrimų duomenimis, pirkėjams labai didelę įtaką daro interneto parduotuvės dizainas, todėl čia nereikėtų taupyti. Užėję į elektroninę parduotuvę, kurios dizainas yra skoningas ir patrauklus, žmonės dažniau susidomi jos siūlomomis prekėmis ir jas įsigyja net už didesnę kainą. Ne paslaptis, kad gražiai pateiktos ir originaliai aprašytos prekės yra patrauklesnės nei atmestinai sudėliotos, nors ir pigesnės prekės.

Elektroninės parduotuvės kūrimo kaina

Elektroninės parduotuvės kūrimo kaina labai priklauso nuo jos funkcionalumo: kokie bus naudojami tiesioginio atsiskaitymo būdai, prekių pristatymo, prekių sukėlimo būdai, socialiniai įskiepiai, SEO plėtiniai ir kitas papildomas funkcionalumas, kuris iš bazinės interneto parduotuvės komplektacijos gali būti išplėstas pagal konkretaus kliento poreikius ir verslo niuansus. Kuo daugiau klientams naudingų funkcijų turi elektroninė, parduotuvė, tuo ji bus populiaresnė ir pelningesnė. Todėl investuoti į funkcionalumo didinimą tikrai verta.

Svarbiausias dalykas didinant elektroninės parduotuvės žinomumą yra SEO optimizavimas. SEO padės išpopuliarinti Jūsų elektroninę parduotuvę, pakelti ją į kuo aukštesnę poziciją interneto paieškos sistemose. Tai pirminis ir svarbiausias darbas, kurį reikėtų atlikti sukūrus internetinę parduotuvę. Juk kad ir kokia funkcionali ir originalaus dizaino bus Jūsų elektroninė parduotuvė, bet jeigu ji neužims aukštos pozicijos interneto paieškos sistemose, tuomet tikrai nesulauksite daug klientų ir Jūsų verslas netaps pelningu.

Svarbu prisiminti, kad neužtenka tik sukurti internetinę parduotuvę, reikia ją nuolat tobulinti, įdiegti vis naujų funkcijų. Šios paslaugos taip pat kainuoja. Todėl patariame rinktis specialistus, kuriems patikėsite sukurti savo elektroninę parduotuvę, itin atsakingai. Juk su jais bendradarbiausite ilgai, jie taps neatsiejama Jūsų elektroninio verslo dalimi. Užtikriname, kad nesuklysite pasirinkę Studiją 4 D, nes mūsų specialistai turi ilgametę patirtį elektroninių parduotuvių kūrimo srityje. Mes siūlome kokybiškas paslaugas už prieinamą kainą. Tad jeigu planuojate pradėti elektroninį verslą, kreipkitės į mus. Išklausysime Jūsų pageidavimus, duosime profesionalių patarimų, kartu sukursime būsimos Jūsų elektroninės parduotuvės viziją ir paversime visa tai realybe.

error: